Aquest dissabte, el Museu Vil·la Pau Casals, a Sant Salvador, El Vendrell, acollirà la vuitena edició del Congrés de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, que es centrarà a debatre sobre les aplicacions tecnològiques que poden beneficiar les publicacions en una època on, a causa del canvi de model, han esdevingut eines fonamentals perquè els mitjans siguin competitius.

Així, durant la jornada hi haurà dues taules de treball simultànies. Una, sobre les noves plataformes de pagament, comptarà amb la participació del director de Kiosko y Más, Ramon Alonso, i el director executiu del Grup Segre, Joan Cal. Per la seva part, la segona servirà per presentar el nou web ideat per als mitjans de Premsa Comarcal, i comptarà amb el director de Llumiguia, Joan Carles Codolà, i el director de L’Esquerda de la Bastida, Ivan Sanz.

A banda, en el decurs del congrés es presentarà el Llibre blanc 2012 de la premsa comarcal;  l’estudi La premsa comarcal i el consum de noves pantalles, treball guanyador del sisè Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal, i es lliurarà la primera edició del Premi de l’ACPG.

Abans del vuitè Congrés, a primera hora del matí, tindrà lloc la 30a assemblea general de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.