El Jutjat Mercantil número 2 de la Corunya ha adjudicat en subhasta pública el diari El Correo Gallego a Prensa Ibérica, que suma una nova capçalera al grup, que ja edita El Faro de Vigo i La Opinión de A Coruña. La compra de l’històric mitjà s’ha tancat per 1,6 milions d’euros.

El Correo Gallego, fundat el 1878, va entrar el passat juny en concurs voluntari de creditors en fase de liquidació amb un deute acumulat de 20 milions d’euros.

La jutgessa encarregada del procés concursal va ordenar una licitació pública per vendre els seus actius, a la qual es van presentar dues ofertes, la de Prensa Ibérica i una altra conjunta d’ACCA Media (La Voz de Galicia), Numancia Capital i Blecua Capital.

Finalment, la magistrada es va decantar per la primera al considerar que garanteix la continuïtat de l’activitat i el cobrament dels deutes a creditors, assenyalen des de Prensa Ibérica.

El grup compta actualment en el conjunt de l’Estat amb 25 diaris impresos i digitals, entre els quals El Periódico de Catalunya, Diari de Girona, Regió7, Levante-EMV, Información, El Periódico Mediterráneo, Diario de Mallorca, Diario de Ibiza i El Periódico de España.