Prensa Ibérica ha posat en marxa els premis al Poble de l’Any per donar suport a la tasca que realitzen els municipis petits catalans i els seus entorns. Així, el grup editorial ha reunit les seves quatre capçaleres catalanes (El Periódico, Diari de Girona, Regió7 i Empordà) per localitzar i guardonar les millors iniciatives en quatre categories: Poble agrícola, Poble marítim, Poble tecnològic i Poble cultural.

Els encarregats d’inscriure els municipis per participar als nous guardons són els ajuntaments i les entitats socials. Poden fer-ho al web millorpoble.cat fins al 31 d’agost. Cada població pot presentar-se com a màxim a dues de les categories.

Prensa Ibérica impulsa aquesta iniciativa per visibilitzar i combatre les problemàtiques que hi ha entorn de la despoblació, tant a Catalunya com a tot l’Estat, i també premiar aquells projectes que fomenten el desenvolupament d’aquestes regions.

Un jurat escollirà entre tres i cinc pobles finalistes per categoria, que es donaran a conèixer el 2 de setembre. Els lectors d’El Periódico, Diari de Girona, Regió 7 i Empordà seran els encarregats d’escollir els guanyadors de cada categoria amb una votació oberta fins al 22 de setembre al web de la iniciativa.

Els premis Poble de l’Any es lliuraran el 27 de setembre al Teatre Kursaal de Manresa en un acte que aplegarà representants dels pobles finalistes, autoritats i diferents representants d’empreses i associacions.

A més de Catalunya, els premis Poble de l’Any també se celebraran en altres territoris amb capçaleres de Prensa Ibérica.