Javier Moll i Antonio Asensio Mosbah han tancat un acord pel qual Prensa Ibérica adquireix Grupo Zeta. Ambdós presidents han segellat el contracte de compravenda del qual sorgeix un dels grups de comunicació més importants de l’Estat. L’operació està supeditada a l’autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

Amb l’adquisició d’El Periódico de Catalunya i Sport, Prensa Ibérica reforça la seva presència a Catalunya, on ja edita Diari de Girona, Regió 7 i el setmanari Empordà. La idea del grup és consolidar i potenciar El Periódico com un referent de la premsa, no només a Catalunya, sinó també a tot l’Estat.

A banda, Prensa Ibérica també incorpora al seu catàleg El Periódico Mediterráneo, El Periódico de Aragón, El Periódico de Extremadura, La Crónica de Badajoz, Diario de Córdoba i La Grada, els quals s’afegeixen a capçaleres com Levante-EMV, Información, Diario de Mallorca, Mallorca Zeitung, La Nueva España, Faro de Vigo o Superdeporte.

Amb l’operació Prensa Ibérica també suma una dotzena de revistes especialitzades: Woman, Cuore, Rumore, Viajar, Stilo, Autohebdo Sport, Port, Digital Camera, Cartoon Network, Disney Channel, Neox Kidz i Like!

El grup presidit per Javier Moll ha dissenyat un pla per rellançar les capçaleres adquirides, reconduir les estratègies i modernitzar les seves estructures, segons indica en un comunicat.