Prensa Ibérica ha llançat El Periódico de España, un nou diari amb el qual vol impulsar la “vertebració” de l’Estat i “donar veu” als diferents territoris que el formen. D’aquesta manera, el grup ha fet el salt a Madrid i completa una xarxa de 25 capçaleres.

L’edició impresa d’El Periódico de España es publicarà de dilluns a divendres i només als quioscos de la Comunitat de Madrid, per no entrar amb competència amb la resta de diaris del grup. De fet, Prensa Ibérica ha implementat una plataforma que permet compartir els continguts des de les 25 redaccions per treure el màxim profit al treball periodístic.

Suma de veus

La denominació del nou mitjà no és casualitat, ja que l’objectiu és “fer que el nom del diari sigui, precisament, el que volem que sigui: la plataforma dels continguts d’una Espanya plural, diversa i descentralitzada que hem d’escoltar molt més”, assegurava el seu director, Fernando Garea, en la presentació de la capçalera. “Per això diem que som la suma de veus”, afegia.

El Periódico de España neix amb el plantejament d’allunyar-se “del soroll i el periodisme declaratiu”. “Volem aportar elements de judici perquè els lectors es formin la seva opinió sobre els temes. No pretenem dirigir les seves opinions, ni reforçar les seves posicions, i per això aportarem visions plurals”, apunta Garea.

El naixement del nou diari és la culminació de l’estratègia de desenvolupament de Prensa Ibérica, amb un “recorregut invers a l’habitual en la història de la premsa a Espanya”, va apuntar el president del grup, Javier Moll. L’editor ressalta “l’important valor vertebrador que els nostres diaris exerceixen en l’Estat de les autonomies des dels temps de la Transició”. Segons Moll, la nova capçalera aspira a ser “la veu de l’Espanya real”.

Per la seva part, la vicepresidenta de Prensa Ibérica, Arantza Sarasola, va assenyalar que la nova capçalera “vol contribuir al progrés” i que “entén que l’espanyol és un poble unit en la riquesa de la seva diversitat”. A més, va ressaltar el desafiament que representa la nova aposta d’un grup que “ha fonamentat el seu desenvolupament en el coneixement profund de l’Espanya plural”.