Rosa Romà, Laura Vilagrà i Oriol Duran durant la reunió al Palau de la Generalitat.

El Govern i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han posat fil a l’agulla per fer front als reptes de l’ens públic. Aquest dimecres, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, acompanyada del secretari de Mitjans, Oriol Duran Torres, es va reunir amb la presidenta de la CCMA, Rosa Romà i Monfà; la vicepresidenta, Àngels Ponsa Roca, i el conseller secretari, Lluís Garriga Paituví. Es tracta de la primera reunió de treball entre ambdues parts.

D’aquesta manera, s’endega una col·laboració amb l’objectiu que la Corporació recuperi “l’esperit fundacional” i la voluntat de “consensos amplis” per fer front als reptes als quals s’enfronta: “complir amb les seves missions de servei públic, i recuperar la confiança i la credibilitat del conjunt de la societat catalana”, assenyala Presidència en un comunicat. I concreta: “treballar per garantir uns mitjans de comunicació públics inclusius, plurals, independents, innovadors, responsables, transparents, de qualitat i del segle XXI”.

Durant la reunió, Vilagrà va palesar que el Govern és coneixedor dels reptes de la Corporació i de la seva situació econòmica. La consellera entén que part del problema estructural són les retallades realitzades arran de la crisi de 2008, i per això demana que es treballi per fer una CCMA “més eficient”, que es doti de l’aportació econòmica “necessària”, i alhora que es redacti un nou contracte programa (el darrer va expirar el 2009).

“És imprescindible que la Corporació disposi d’un nou contracte programa, que respongui al mandat i prevegi un model de gestió que permeti definir noves fórmules de finançament més enllà de l’aportació pública”, s’apunta des de Presidència. En la reunió, Laura Vilagrà es va comprometre a buscar les millores per fer de la CCMA “una eina encara més útil per a la llengua i per a la indústria audiovisual”.