Ràdio Fabra, nòdul central de la XRCB.

El programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona organitza aquest dissabte una jornada que suposarà la primera trobada de les emissores que formen part la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB), la plataforma impulsada al desembre. L’activitat tindrà lloc a l’Antiga Escola Massana.

Amb el nom d’EnRedant les ones: eines i debats per a la ràdio comunitària, la iniciativa està plantejada com una jornada per a l’enfortiment de les ràdios comunitàries a través de la formació, l’intercanvi de coneixement i la descoberta d’experiències radiofòniques.

El plat fort és la primera trobada de ràdios de la XRCB (17-18.30 h), que té l’objectiu de debatre de manera oberta sobre el present, el futur i els reptes del projecte.

El dia, però, arrencarà amb un taller sobre com fer podcasts i generar continguts periodístics amb un smartphone (11-15 h), amb Manu Tomillo i Rocío Gómez Fernández-Blanco, de Carne Cruda.

I clourà amb la conferència Fent el freak per innovar a les ones: el futur immediat de la ràdio pública (19-20 h), a càrrec de Tim Cowlishaw, de l’àrea de recerca i desenvolupament de la BBC.