El grup Prisa no es planteja “en cap cas” realitzar més desinversions un cop culmini el procés de venda de Santillana. És més, fins i tot aspira a incrementar el seu perímetre en el sector de mitjans, segons assegura el seu president, Juan Luis Cebrián, en una entrevista a l’agència Efe.

El directiu explica que, un cop el deute del grup assoleixi nivells “raonables” i el seu capital s’hagi “estabilitzat”, Prisa es podrà dedicar a “desenvolupar el negoci de mitjans a Espanya i l’Amèrica Llatina amb adquisicions, fusions i desenvolupaments orgànics”.

Cebrián confia que amb la venda de l’àrea educativa, la més rendible de Prisa, juntament amb “alguns esforços coordinats” per part de creditors i accionistes, es pugui reduir el deute fins a nivells “relativament baixos”.

Prisa va rebre ofertes no vinculants “fa unes setmanes”, i espera les vinculants per “a finals d’abril”. Segons Cebrián, la idea és vendre el 100% de Santillana, on Prisa té una participació del 75%, ja que l’altre accionista, el fons Victoria Capital Partners, també vol desinvertir.

A 31 de desembre, el deute del grup era de 1.486 milions d’euros, i el 2018 haurà de fer front a un desemborsament de 956 milions d’euros corresponents al venciment del segon tram del préstec sindicat.

Dóna per feta la seva continuïtat

En l’entrevista a Efe, Juan Luis Cebrián també parla sobre les informacions d’un possible relleu en la presidència. Ell ho atribueix a alguns accionistes que estan generant “molt soroll” sobre el tema aplicant “tàctiques habituals” i buscant “solucions a curt termini per als seus interessos” sense pensar en la resta d’accionistes i de la companyia.

A més, Cebrián defensa que la “majoria del capital” dóna suport a l’actual direcció, i recorda que en la darrera junta d’accionistes (on va ser reelegit) va anunciar un pla de successió que ja ha estat definit pel consell d’administració (el qual preveu que sigui president fins al 2020, els dos darrers anys sense competències executives).

En aquest sentit, Juan Luis Cebrián explica que si encara no s’ha aplicat aquest pla de successió és perquè abans té “l’encàrrec” de resoldre la qüestió del deute i donar més estabilitat a l’estructura de capital.