El mateix dia que va fer pública la reducció de plantilla en un mínim de 2.500 treballadors, Prisa també va anunciar el fitxatge de Fernando Abril-Martorell com a adjunt al conseller delegat i director financer del grup, amb efecte a partir del proper 1 d’abril.

Abril-Martorell serà el responsable de l’estratègia financera, el desenvolupament corporatiu i l’eficiència operativa del grup. El nou directiu reportarà directament al conseller delegat, Juan Luis Cebrián.

De fet, el seu fitxatge es pot interpretar en clau successòria per quan Cebrián deixi Prisa. Tot i que la seva sortida del grup estava prevista per al 2013, darrerament algunes veus apunten a què es podria produir aquest mateix 2011.

Fernando Abril-Martorell s’incorpora a Prisa des de Credit Suisse, on era conseller delegat d’Espanya i Portugal. Anteriorment havia estat a Telefónica, on va entrar com a director financer al 1997 i on va ser conseller delegat entre 2000 i 2003.

Durant la seva etapa a Telefónica, Abril-Martorell “va liderar la privatització de la companyia i va supervisar la seva evolució cap a una empresa de referència mundial”, recordava el comunicat de Prisa emès aquest dimarts.