Les demandes pels expedients d’ocupació executats en les diferents empreses se li acumulen a Prisa. Per tal de desactivar-les, el grup ha optat per millorar les condicions dels ERO, en alguns casos tancats de forma unilateral amb el mínim que marca la reforma laboral, 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats.

Aquest és el cas dels 129 acomiadaments d’El País del passat novembre. Dos mesos després de la traumàtica mesura, Prisa ha acordat amb el comitè d’empresa establir indemnitzacions de 38 dies per any treballat amb un topall de 24 mensualitats, amb un mínim de 20.000 euros nets i un màxim de 190.000, segons informa el diari. Aquestes condicions es mantindran per a les sortides que hi pugui haver durant el 2013.

La plantilla va aprovar l’acord dimecres amb 133 vots a favor, 66 en contra, 24 en blanc i 2 nuls. Per la seva part, els afectats per l’ERO també van donar el vistiplau a les noves condicions amb 80 vots a favor, 39 en contra i un vot en blanc.

Abans d’El País, Prisa ja havia tancat una millora de les condicions amb els treballadors de Pressprint (les mateixes que a el diari), també acordades fora del període de negociació. Ara està mantenint converses amb els comitès de la resta d’empreses afectades amb indemnitzacions inferiors per tal que retirin les demandes contra l’empresa.