El Govern xilè ha revisat les concessions de radiodifusió a mans del grup Iberoamericana Radio Chile, empresa controlada per Prisa. La decisió comportaria la pèrdua de 37 llicències de ràdio repartides en onze emissores. Entre d’altres, Radio Activa, Concierto, Futuro, ADN, Radio Imagina, Corazón, Rock&Pop i 40 Principales.

Diverses organitzacions i mitjans xilens havien denunciat la concentració d’Iberoamericana Radio Chile, amb 77 senyals i amb el control de més de dos terços del mercat publicitari nacional, incomplint el principi de reciprocitat establert a l’article novè de la Llei de Premsa.

Amarc Chile, la secció xilena de l’Associació Mundial de Ràdios Comunitàries, ha celebrat una decisió que “ve a corregir els desequilibris generats per administracions anteriors, que mai van fiscalitzar ni observar la llei en matèria d’accés equitatiu a les freqüències de ràdio, un espai a on s’hi juguen, no només aspectes tècnics, sinó també de dret a la llibertat d’expressió i la democràcia”.

Pel dirigent d’Amarc Chile, Juan Ortega, les autoritats han d’aprofitar aquesta oportunitat per resoldre el greuge que pateixen les ràdios comunitàries per la distribució fins ara inequitativa de l’espectre radioelèctric cap als actors del tercer sector de la comunicació.