L’entrada de nous inversors al diari Le Monde provocarà que el grup Prisa vegi reduïda la seva participació en l’accionariat. Del 15% que té a l’actualitat, Prisa passarà a tenir al voltant del 5% de les accions del vespertí francès, que amb l’aprovació de la nova estructura empresarial dóna entrada als inversors Pierre Bergé, Xavier Niel i Matthieu Pigasse, els quals capitalitzaran la societat que gestiona el diari.

Popularment coneguts com el trio BNP, passaran a gestionar més del 60% del diari a través d’una empresa anomenada Monde Libre. Tot i que inicialment tindran aquest elevat percentatge, reduiran en el futur la seva participació en benefici de la societat de personal i de lectors del diari, principals accionistes en l’actualitat.

Precisament, la societat de personal passarà a controlar el 33,4% de l’empresa i ha acordat amb Monde Libre tenir una minoria de bloqueig amb l’objectiu de preservar la independència editorial de la capçalera.

El grup francès Lagardère, que posseïa el 17%, es retirarà de l’accionariat de le Monde a canvi de preservar el 34% de l’estructura que gestiona la pàgina web. El setmanari Le Nouvel Observateur i el diari italià La Stampa també es retiren de l’accionariat del vespertí.