Després de l’acord de fusió amb Liberty i el refinançament per tres anys del crèdit pont de 1.800 milions que acaba de tancar amb les seves entitats creditores, el grup Prisa estudia retallar costos de plantilla. Segons el digital lainformacion.com, una vegada salvat el futur de l’empresa arriba l’hora dels ajustaments, que passarien per reduir en més d’un 10% la plantilla de 14.000 treballadors del grup.

El grup dirigit per Juan Luis Cebrián fins ara supeditava qualsevol operació a tancar el pla de refinançament del holding. Des de fa 2 anys, Prisa té en ment reduir entre un 15 i un 20% la seva plantilla. Una part d’aquests ajustaments vindrà de la mà de la venda de Cuatro a Telecinco, una operació aprovada per la Comissió Nacional de la Competència (CNC) a finals d’octubre.

Els ajustaments de plantilla afectaran a totes les àrees de negoci del grup, fins i tot l’editorial Santillana, i a tots els països on Prisa hi és present. Per fer front als ajustaments, el grup comptaria, segons lainformacion.com, amb 95 dels 1.000 milions d’euros de la venda de Cuatro i Digital+, i d’una participació de Santillana.

A banda de la reducció de plantilla, Prisa també planeja acometre diverses desinversions. La primera, el tancament d’activitats del 18% de la nova Telecinco-Cuatro, a on Prisa només té el compromís d’estar-s’hi un any. Una desinversió que li podria proporcionar 500 milions, que és la xifra amb què es va valorar la participació de l’editora d’El País a la filial de Mediaset quan es va acordar l’operació de Cuatro.