Prisa ha modificat l’expedient de regulació presentat el passat 9 d’octubre. En concret, ha ampliat les prejubilacions de 21 a 30 (rebaixant un any l’edat dels treballadors afectats fins als 58), per la qual cosa hi hauria 120 acomiadats en lloc de 128 (es seguiria aplicant el mínim de la reforma laboral). A més, ha establert una progressivitat en la reducció salarial de la plantilla, el que suposaria que la mitjana del salari fix es reduís  un 13% en lloc d’un 15.

El comitè entén que es tracta d’un “moviment cosmètic, sense contingut real, destinat a aparentar desig de negociar”. Amb tot, en una reunió aquest dimarts, els representants dels treballadors van fet una contraproposta: que les baixes de l’ERO siguin voluntàries i que les condicions siguin les establertes segons l’acord del maig del 2011 entre Prisa i CCOO i UGT (i que el comitè d’El País va rebutjar en el seu moment): indemnitzacions de 45 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats

Segons el comitè, l’empresa va considerar “inacceptable” la seva proposta, donant per acabada la reunió. Com a “gest de bona voluntat”, els representants sindicals van anular la vaga de jornada completa que hi havia convocada per aquest dijous.

A banda, durant la reunió, el comitè intercentres va tornar a exigir la documentació detallada sobre la situació econòmica de l’empresa, la qual encara no ha estat facilitada, i que ha de servir per veure si l’ERO per a 149 persones és “l’única alternativa” possible. La direcció ha respost que estudiarà la petició.