Carlos Núñez intervé en la inauguració del nou Toresky (foto: Gianluca Battista).

L’històric Estudi Toresky de Ràdio Barcelona ha estat renovat per esdevenir el gran espai audiovisual de Prisa Media a Catalunya. L’auditori ha estat remodelat per adaptar-lo a les noves exigències audiovisuals i dotar-lo de versatilitat, permetent la seva transformació en un complet plató de televisió.

Així doncs, en el nou Toresky hi conviuran programes de ràdio i emissions de vídeo, però també estarà disponible tant per a esdeveniments de Prisa com de tercers perquè. A més, l’estudi compta amb diferents àrees on poder acollir taules rodones, rodes de premsa o presentacions, entre d’altres.

Amb una capacitat per a més de 80 persones de públic, l’Estudi Toresky ha estat configurat com un espai dinàmic a peu de carrer amb noves capacitats tècniques. A més de la renovació de la il·luminació, la sonorització i la climatització, s’hi ha instal·lat una pantalla LED d’11 metres de llargada per 2,5 d’alçada que embolcalla l’escenari.

L’aposta de Prisa per Catalunya

En l’acte d’inauguració, celebrat dijous, el president de Prisa Media, Carlos Núñez, va destacar que el nou Estudi Toresky exemplifica l’aposta del grup per Catalunya i posa de manifest tota la seva potència. “Tots junts, els nostres mitjans ocupen una posició de lideratge a la comunitat”, va afirmar.

Núñez també va recordar que la renovació de l’espai és “el punt de partida” per començar a treballar en la gran fita que viurà Ràdio Barcelona el 2024, amb la celebració del seu centenari.

A la inauguració també van assistir el president de Prisa, Joseph Oughourlian; el delegat de Prisa Media a Catalunya, Jaume Serra; el director general de Cadena SER, Ignacio Soto; el responsable de Prisa Vídeo, Fran Llorente; la directora de continguts de Cadena SER, Montserrat Domínguez, i la directora de Prisa Audio, MaríaJesús Espinosa de los Monteros, a més d’altres responsables del grup i periodistes de la casa.

Orígens

L’espai pren el nom de Josep Torres Vilata (Barcelona, 1869-1937), conegut artísticament com a Toresky, actor, ventríloc i locutor que va aconseguir gran popularitat als anys 30 a Ràdio Barcelona.

Des de la reforma de l’emissora als anys 50, l’estudi principal ha portat en nom d’Auditori Toresky, perquè permetia fer ràdio de cara al públic. L’estudi històric no coincideix amb la ubicació on hi ha l’actual Toresky, ja que les remodelacions de l’edifici el van traslladar dues plantes, però al llarg dels anys l’espai ha allotjat els principals programes de Ràdio Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram