La fusió entre Cuatro i Telecinco implicava que els quatre canals de TDT titularitat de Prisa TV passessin a ser gestionats per Mediaset, amb la opció de llogar-ne un per on emetre un canal de notícies. Divendres passat, Prisa TV va explicar en un comunicat que renunciava a aquesta opció, per la qual cosa la desaparició de CNN+ és imminent, doncs la llicència de la CNN nord-americana expira el proper 31 de desembre i no es renovarà, cosa que fins ara es feia de forma automàtica anualment.

En el mateix comunicat, s’assegura que Prisa TV prepararà un canal d’actualitat distribuït “a la plataforma del grup i altres xarxes socials”, el qual es recolzarà “en les seves marques de referència en una estratègia destinada a reforçar la seva presència informativa en el mercat global de l’espanyol i el portuguès”.

És a dir, la possible creació d’El País TV, que es distribuiria a través de Digital+ i internet.

La renúncia de Prisa TV a la CNN+ implicarà que tots els treballadors de l’àrea d’informatius de Cuatro i CNN+, integrats a la Compañía Independiente de Noticias de Televisión (CINTV), de Sogecable, passaran a dependre de l’agència Atlas, de Telecinco, segons els va informar el director dels serveis informatius, Juan Pedro Valentín.

Els que continuïn després de la més que probable reestructuració de la plantilla que es durà a terme un cop fusionats, encara està per veure.