El grup Prisa vendrà actius no estratègics per 500 milions d’euros i emetrà instruments de deute no bancari per 500 milions més amb l’objectiu de reestructurar a més llarg termini les obligacions amb els bancs. Així ho va anunciar el conseller delegat de Prisa, Juan Luis Cebrián, durant la junta general d’accionistes del grup, celebrada el passat divendres.

L’endeutament de la companyia és de més de 3.200 milions d’euros, i davant la pressió tant de Liberty com dels bancs, Prisa ha de continuar buscant liquiditat. Una de les solucions seria la sortida de Mediaset España, ja que el 18% que posseeix costa 550 milions d’euros, gairebé la mateixa xifra que els actius que s’ha proposat vendre.

Segons el digital PRNoticias, aquesta seria la intenció de Cebrián a mig termini, tot i que mantenint una petita participació dins de Mediaset. Les altres possibilitats de vendre actius passarien per Prisa Ràdio o Prisa Premsa.

A banda, una altra mesura per contrarestar els deutes amb els bancs serà l’exercici per part de la família Polanco dels seus warrants –opcions negociables que cotitzen a la borsa– amb l’objectiu de facilitar l’entrada de nou diner a l’empresa “sense diluir” els accionistes actuals, segons va avançar Ignacio Polanco, president de Prisa.