Des d’aquest dilluns El País, As i Cinco Días s’imprimeixen a les rotatives de Vocento. El passat dijous, Prisa va arribar a un acord per tancar els tallers d’impressió de Madrid, que van néixer amb El País el 1976. Dels 69 treballadors, 24 han estat recol·locats, mentre que la resta han estat acomiadats.

“Era evident des de fa temps que la transformació digital exigiria un canvi del model industrial de producció dels diaris”, assenyalava diumenge el director d’El País, Antonio Caño. “Avui, quan el major volum de lectors procedeix de l’àmbit digital i la caiguda de difusió de les edicions de paper és constant en totes les capçaleres i en tots els països, ha deixat de tenir sentit l’existència d’una rotativa exclusiva per a cada diari”, argumentava.

Des de que el 2008 es va crear Pressprint (abans la rotativa pertanyia a la mateixa empresa que El País), ha patit tres expedients d’ocupació. El primer, el 2012, va suposar el tancament de la impremta de Barcelona; el segon es va produir fa dos anys, i ara ha arribat el tercer i definitiu.