Foto: Lola Surribas / C21

El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona ha processat l’expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i l’excap de gabinet de presidència i mà dreta, Jaume Masferrer, per presumptes injúries i calúmnies contra el soci fundador de Mediapro, Jaume Roures.

La jutgessa ha processat Bartomeu i Masferrer per la seva suposada vinculació amb la creació de perfils a Twitter i Facebook (amb el nom de Jaume, un film de terror) des dels quals es “calumniava i difamava” Roures, segons explica Mediapro. Els perfils van ser creats el 2018 per I3 Ventures-Nicetream, contractada pels directius del Barça, i tenien “contingut clarament ofensiu i una clara finalitat de perjudicar la imatge de Jaume Roures”.

El juliol de 2020, Roures i Mediapro van presentar una querella contra Bartomeu i Masferrer per aquests fets. La instructora del cas el va arxivar l’abril de 2022 al considerar que els comentaris contra Roures eren “lletjos, inadequats, innecessaris”, però que no constituïen un delicte d’injúries ni de calúmnies, i no estava provada la intervenció dels directius del Barça.

Arran d’un recurs de l’acusació, l’Audiència Provincial de Barcelona va decidir reobrir la causa contra Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer perquè hi havia prou indicis de la comissió d’un delicte. Entre d’altres, la declaració d’un extreballador d’I3 Ventures i un informe de PwC.

Jaume Roures i el Grup Mediapro preparen l’escrit d’acusació com a pas previ a l’obertura del judici oral.

Les accions legals es van iniciar arran del cas BarçaGate destapat pel programa Què t’hi jugues! de SER Catalunya, mereixedor de diversos premis periodístics.