Com ja vam informar, el comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha convocat una vaga parcial per al diumenge de 18 de març, de 13 a 15 h, i dilluns 19, de 22 a 2 h, per protestar contra l’ERO que està preparant la direcció de l’ens públic.

Com que coincideix amb la transmissió de la mascletà i la cremà de les Falles, la direcció de l’ens ha proposat als sindicats la possibilitat que, en l’informatiu de Canal 9 del proper dissabte al vespre, puguin exposar els motius pels quals han convocat la vaga. A canvi, però, volia que es garantissin les emissions de la mascletà i la cremà, segons informa l’ABC.

El comitè d’empresa ha rebutjat la proposta en una reunió mantinguda aquest dijous, la qual ha acabat sense acord. La direcció de la cadena, finalment, ha decidit decretar uns serveis mínims per diumenge que permeten transmetre la mascletà de diumenge, però ha hagut de renunciar a la cremà de les Falles de dilluns.

En un comunicat, la direcció l’ens ha titllat la situació de “desproporcionada i injusta”, i  ha remarcat que, des de la seva creació el 1989, és el primer cop que Canal 9 no emet el tancament de les Falles.