El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera necessari “reforçar una cultura audiovisual europea” si es vol fer front a un “nou panorama dels mitjans de comunicació”, per a la qual cosa reclama la “cooperació” entre les diferents administracions. Així ho va assegurar aquest dimecres al vespre en l’acte de benvinguda als participants del 43è Congrés de la Plataforma Europea d’Autoritats Reguladores (EPRA). “Tenir valors comuns i l’assoliment de posicions comunes ens fa, de fet, més grans i més forts”, va afegir al respecte Puigdemont.

D’entre els temes que es debatran en el Congrés de l’EPRA (que se celebra dijous i divendres), el cap de l’Executiu va destacar que el sector afronta tres grans reptes de futur: els nous mercats de l’audiovisual, “com regular, controlar i vetllar pels continguts dels nous formats”; el futur de la televisió gratuïta, i l’impacte dels nous serveis d’entreteniment de pagament i els canvis que han produït en la forma de consumir l’entreteniment i la informació.

Sobre el regulador català, organitzador del Congrés, Puigdemont va assenyalar que “estem orgullosos del funcionament del Consell de l’Audiovisual i estem treballant per mantenir la seva independència i la seva autonomia, en el benentès que és un bé per tots”. 

Creada el 1995, l’EPRA actualment aplega 52 organismes de 46 països, entre els quals el CAC, i és el fòrum per debatre i coordinar aspectes relatius a la regulació de l’audiovisual. És el tercer cop que la capital catalana acull una reunió de l’associació: ja ho va fer l’abril del 2001, en el 13è congrés, i el maig de 2010, en el 31è.

Entre altres qüestions, en el congrés de Barcelona s’abordarà el futur de la televisió en obert; el paper dels mitjans durant les situacions de crisi, la protecció dels menors enfront els espais de telerealitat i els talent shows; la protecció de dades i el big data en la regulació audiovisual, o les polítiques d’aplicació de la normativa audiovisual.

Enguany, per primer cop, en la trobada hi participa com a convidada la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d’Iberoamèrica (PRAI), integrada per Colòmbia, Xile Portugal i Catalunya. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram