La unitat de les ràdios mantinguda fins ara en la seva negativa a pagar el cànon a la Lliga de Futbol Professional (LFP) per transmetre des dels estadis ha trontollat. Divendres, la patronal dels clubs va fer públic un comunicat on assegurava que aquest dilluns iniciava converses amb Punto Radio per arribar a un acord sobre les transmissions, motiu pel qual, com a gest de bona voluntat, acreditava els periodistes de l’emissora perquè tinguessin accés als estadis durat el cap de setmana.

L’emissora, però, va desmentir que negociï amb la LFP i va aclarir que tan sols s’asseurà a escoltar la proposta, assegurant que el dret a la informació no es negocia. A més, el director general de Punto Radio, José Luis Pastor, va demanar a la Lliga que no “instrumentalitzi” la postura de l’emissora i que “s’abstingui” d’utilitzar el seu logotip en els comunicats. Finalment, durant el cap de setmana, els seus professionals no van anar als camps de futbol.

Per la seva part, l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC), va intervenir remarcant que les ràdios mantenien la unitat contra el cànon “sense perjudici d’excepcions constatades per part de petits operadors il·legals”.

Amb tot, la posició de Punto Radio no ha agradat a la resta d’emissores, que veuen com s’ha esquerdat el posicionament comú mantingut fins ara. A més, per molt que la cadena digui que només seurà a escoltar, a ningú se li escapa que podria acabar picant en l’estratègia que hauria ideat Jaume Roures, president de Mediapro, perquè finalment les ràdios acabin pagant.

De moment, la Lliga de Futbol tempta la resta de cadenes assegurant que també acreditaria a la resta de professionals radiofònics si manifesten la seva intenció d’establir converses.