Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat una denúncia al Jutjat de Primera Instància de Barcelona contra el director de La Vanguardia, José Antich, i la seva editora, La Vanguardia Edicions, per una notícia publicada el passat 10 de juny amb el titular de “CiU es reparteix amb el PSC l’alcaldia d’El Vendrell per arraconar la xenòfoba PxC”. El qualificatiu de xenòfoba també es troba en una altra notícia de la mateixa edició del diari.

Segons el president de PxC, Josep Anglada, la demanda contra La Vanguardia “se l’han buscada ells mateixos”, segons recull el web de la formació. “Els vam demanar rectificació per les bones i la resposta va ser el silenci, ara seran els tribunals els que els diguin que han de rectificar i com és evident en el mateix espai i grandària que van utilitzar per calumniar-nos gratuïtament”, assegura.

Més casos

“La Vanguardia ha estat el primer, però el gabinet jurídic del partit ja està estudiant més casos, tant de mitjans de comunicació com de persones” va advertir Anglada després de la sessió del consell de presidència. “D’ara endavant serem bel·ligerants amb aquest tipus d’acusacions que danyen la nostra imatge i, el que és pitjor, ofenen als nostres votants, cosa que no podem tolerar”, va avisar.

Segons el president de PxC, “un dia o un altre això havia de passar”, ja que “a Plataforma per Catalunya se la maltracta moltes vegades des de certa premsa i se’ns acusa de coses molt greus”.