El proper 21 de gener s’ha de resoldre el concurs per l’elaboració dels informatius d’IB3, al qual s’han presentat quatre empreses. Segons ha publicat el diari Última Hora, les empreses són Vértice 360º, que ja va intentar la compra d’SBT, l’actual concessionària del servei; V News, del grup Antena 3; Mediapro, i DUHM, empresa participada en un 50% per les fins ara rivals S’Esclop, del Diario de Mallorca, i Nova Televisió, del Grup Serra.

Segons les bases, la proposta econòmica suposarà un 60% de la puntuació de cada oferta, mentre que les condicions tècniques pesaran un 10%. A més, segons Última Hora (diari del Grup Serra), la direcció d’IB3 ha decidit convocar un nou concurs per externalitzar l’avaluació global de cada oferta. Aquesta valoració, que farà una consultora externa, suposarà el 30% restant de la puntuació. L’empresa que guanyi el concurs ha de començar a oferir el servei a partir del 26 de febrer.

Des de la creació d’IB3, l’any 2005, SBT ha estat l’única concessionària dels informatius. Però, tot i els conflictes entre IB3 i SBT que han provocat la rescissió del contracte, la vinculació amb la cadena pública no finalitza del tot. En concret, SBT continuarà elaborant fins el mes de juny l’Illes Notícies, l’informatiu territorial d’IB3 Televisió, el qual l’ens públic ha volgut desvincular de la concessió dels informatius i tractar-lo com un programa independent.

Font: Sindicat de Periodistes de les Illes Balears