El proper 16 de juny, el Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona acollirà la quarta edició de l’Assemblea de Periodistes. Enguany, davant la greu crisi del sector, la jornada organitzada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) té lloc sota el lema Què quedarà del periodisme, i té per objectiu debatre sobre la situació del sector i plantejar les alternatives que cal plantejar-se per sortir-se’n.

Per tal de preparar el terreny de cara a la trobada, l’SPC ha obert un espai al seu web on s’aniran llençant reflexions i propostes per tenir una base sobre la qual treballar el dia 16.

La primera aportació és ‘Hacke’ al periodisme, de Quique Azcona, administrador tècnic de l’àrea digital de COMRàdio, que analitza els nous formats que els informadors han de dominar per fer la seva feina.

A les conclusions de l’any passat, s’afirmava que el periodista “és actualment l’únic preocupat a l’empresa informativa per la qualitat de la informació”. Per al Sindicat, això “encara s’ha fet més evident ara”, motiu pel qual considera que la quarta Assemblea “haurà de suposar un pas més en l’organització i mobilització dels informadors per dignificar el periodisme”.