El Govern espanyol ha decidit limitar les comunicacions comercials sobre jocs d’atzar i apostes en qualsevol mitjà o suport mentre dura l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

Segons indica el BOE, l’emissió d’anuncis d’activitats de joc queda restringida entre la 1 i les 5 de la matinada, tant en serveis de comunicació audiovisual com en plataformes d’intercanvis de vídeo. A més, no es poden emetre comunicacions comercials en serveis de la societat de la informació (incloses xarxes socials).

L’articulat també prohibeix que la publicitat faci referència de forma implícita o expressa a la situació d’excepcionalitat pel coronavirus o interpel·li al consum de jocs d’atzar i apostes en aquest context.

Per altra banda, durant l’estat d’alarma el Govern espanyol prohibeix a les empreses de joc les promocions dirigides a la captació de nous clients o de fidelització dels existents que recullin quanties econòmiques, bons, bonificacions, descomptes, regals d’apostes o partides, multiplicadors de quotes o premis, etc.

L’Executiu de Pedro Sánchez vol evitar així “la intensificació del consum de jocs d’atzar en línia (en particular els jocs de casino, bingo i pòquer), que pot derivar en conductes de consum compulsiu o inclús patològic”.

El Ministeri de Consum està elaborant una normativa més àmplia per regular el sector.