Foto: Joan Gálvez / RAC1

RAC1 ha presentat aquest divendres, des del teatre L’Atlàntida de Vic, la graella del curs 2023-2024 amb els moviments que es viuran a l’emissora a partir del 4 de setembre. La supressió del programa Islàndia en la franja de 19 a 20.30 h farà que el Versió RAC1 sumi una hora més antena i que el No ho sé arrenqui 30 minuts abans, dues de les novetats amb més pes a la cadena de l’avinguda Diagonal barcelonina.

El món a RAC1, el programa líder dels matins, seguirà des de les 6 a les 12 h i amb un Jordi Basté al capdavant que ha confessat que “tinc moltes ganes de començar, més que altres anys”. També en la franja matinal, La competència d’Òscar Andreu i Òscar Dalmau tornarà al directe de 12 a 13 h, amb la consolidació dels personatges nascuts la temporada anterior.

Noves cares amb en Marc Giró

El Vostè primer, l’avantsala de la franja informativa de la cadena, mantindrà el seu horari habitual (de 13 a 14 h) i ja ha avançat algunes de les novetats. El seu presentador, Marc Giró, ha reivindicat els programes concentrats en 60 minuts: “Els programes curts que resistim som com la Gàl·lia”.

Aquest programa incorporarà dues dones ramaderes que ja havien estat convidades, i afegirà els periodistes Noelia Rodríguez i Jaume Portell, Blanca Arias, així com la crítica d’art Victòria Combalia i la cantant madrilenya Rocío Saiz. Com a colofó, Giró ha avançat que David Balaguer i Juana Dolores compartiran un espai que pot ser “explosiu”.

Nandu Jubany, Edgar Fornós i Juana Dolores, incorporacions estrella del nou curs a RAC1

El RAC1 migdia (14 a 15 h) tornarà a estar sota les ordres de Núria Travesa i Xavi Rocamora, que han apuntat que pot tractar-se “d’un any polític” i d’un curs “en què potser podrem explicar que el FC Barcelona passa als vuitens de la Champions League”.

El ‘Versió RAC1’, preparat per ser el rei de la tarda

Foto: Joan Gálvez / RAC1

Una de les reestructuracions més clares de l’emissora és la franja de la tarda i el vespre, que perd un programa i donarà més minuts als qui ja hi eren. Així, el Versió RAC1 s’allargarà de 17 fins a les 20 h i tindrà en Edgar Fornós, qui torna a la planta 15, el protagonista en la darrera hora del programa. Qui també emprèn el camí de tornada és Montse Llussà després d’haver-se recuperat d’una malaltia.

El No ho sé d’Anna Vallhonesta començarà, així, mitja hora abans del seu horari habitual i engegarà a les 20 fins a les 22.30 h. La seva editora ha explicat que “ens obligarà a fer canvis, començarem amb un informatiu més llarg, seguirem amb la tertúlia i acabarem amb les seccions”. A més, a la plantilla de col·laboradors s’hi sumaran l’exconseller Santi Vila i Joan Serra, a banda d’altres que s’anunciaran aviat.

I les nits es tancaran amb el Tu diràs, sota la batuta d’Aleix Parisé per quart any consecutiu. Des de les 22.30 i fins a la 1 h, repassarà l’actualitat esportiva amb els tres equips catalans (FC Barcelona, Girona FC i RCD Espanyol) com a pal de paller. A més, Parisé ha avançat dos noms nous: Marta Corredera i Laia Cervelló s’incorporaran a les tertúlies.

Els esports, protagonistes del cap de setmana

Foto: Joan Gálvez / RAC1

RAC1 va, indubtablement, lligada al pes que hi tenen els esports. A banda de les retransmissions en directe de Primera i Segona Divisió de futbol, de les quals s’encarregaran Joan Maria Pou (FC Barcelona), Miquel Agut (Girona FC) i Eduard de Batlle (RCD Espanyol), la cadena seguirà apostant pel Superesports amb Xavi Puig els dissabtes i els diumenges. El presentador ha explicat que “la idea és fer més retransmissions, és un any olímpic i farà que ens centrem en els esports i els esportistes que lluitaran per ser a París 2024”.

Pel que fa a La primera pedra (dissabtes i diumenges de 6 a 7 h) i el Via lliure (dissabtes i diumenges de 7 a 14 h), mantindran els seus formats clàssics. Nandu Jubany serà un dels plats forts en el programa de Xavi Bundó, que ja suma deu temporades capitanejant-lo. De fet, ha defensat la línia de no fer gaire canvis en allò que ja funciona: “Optem per l’estabilitat que funciona, encara em sorprèn veure que la gent hi és, i és un gust i un privilegi”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram