El jurat de la 30a edició del Premi Comte d’Urgell ha distingit el digital Racó Català en la modalitat d’entitat. El guardó l’atorga l’Ajuntament de Balaguer en reconeixement a la trajectòria de persones i entitats per la seva contribució a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana.

Així doncs, Racó Català ha estat distingit “per la seva defensa de la llengua i la cultura catalanes a tot el territori, aconseguint una gran difusió i alhora mantenint un elevat nivell de qualitat i d’independència periodística en l’àmbit de la premsa escrita, amb incursions en el món audiovisual”. El jurat també destaca el seu “treball incansable d’intercanvi cultural entre les poblacions i les entitats i institucions dels Països Catalans, sense cap vinculació de dependència amb cap partit o institució política”.

En la modalitat individual, enguany el guardonat ha estat l’escriptor, professor, antropòleg i sociòleg valencià Joan Francesc Mira, president d’Acció Cultural del País Valencià.

L’acte de lliurament dels 30ens Premis Comte d’Urgell tindrà lloc el 2 de juny a l’església de Sant Domènec de Balaguer.