El 13 de desembre de 1976 va néixer Ràdio 4, convertint-se en la primera ràdio pública que emetia íntegrament en català. Per celebrar el seu 40è aniversari, aquest dimarts ofereix una programació especial en directe des del Liceu, de 8.30 a 19.30 h. 

La commemoració es vehicularà a través dels principals espais de l’actual graella de l’emissora: El matí de Ràdio 4, conduït per Ramon Castelló i Sònia Urbano (8.30-11 h); Metròpoli, amb Xavi Collado i Rosa Quitllet (11-13 h); Amics i coneguts, presentat per Sílvia Tarragona i Conxita Casanovas (16-17.30 h), i Anem de tarda, amb Goyo Prados i Pilar Sampietro (17.30-19.30 h).

L’especial comptarà amb diversos convidats del món polític, social i cultural, entre els quals el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella.

A més, La 2 de TVE emet, també dimarts, de 19 a 20 h, el documental Radiografia de Ràdio 4, de Lurdes Cortès i Manuel Muñoz. El treball repassa la història de l’emissora i recorda els professionals que la van fer possible, com ara Mª Matilde Almendros, Joan Albert Argerich, Cèlia Motis, Constantino Romero o Jordi Estadella.