Ràdio 4 estrena dissabte Sala 4, un nou espai de radioteatre en català que compta amb la col·laboració de la Sala Beckett de Barcelona. Fruit d’aquesta aliança, el programa emetrà quatre obres contemporànies de nova producció en el marc del cicle Històries de l’altra banda, el radioteatre de la Sala Beckett.

Es tracta de quatre obres inèdites amb una durada de 25 minuts, produïdes conjuntament, amb direcció de Sergi Belbel; disseny de so de Jordi Bonet, Joan Melero, Antonio Flores i Raúl Hernández, i les veus de David Bagès, Miriam Iscla, David Vert i Anna Ycobalzeta. Les quatre obres, són: Turisme rural de Jordi Galcerán (24 d’abril); Tensiòmetre de Cristina Clemente (22 de maig); Mala sort de Jordi Casanovas (19 de juny), i Listen baby de Clàudia Cedó (17 de juliol).

A banda de l’estrena d’obres originals, Sala 4 recuperarà part de l’arxiu històric de RNE a Catalunya, com L’hostal de la glòria de Joan de Sagarra; Solitud de Víctor Català; Els condemnats de Baltasar Porcel; Antígona en versió de Salvador Espriu; El malalt imaginari de Molière; És perillós fer-se esperar de Josep Maria Espinàs; El pati blau de Santiago Rusiñol, o Aquesta nit tanquem de Manuel de Pedrolo.

A més, el programa explicarà la història del teatre a la ràdio a Catalunya, com es crea l’ambient del radioteatre, la feina des de dins, quines eren les veus i les peces clàssiques, quin ambient es vivia a les gravacions, i quin ha estat el ressò a l’audiència.

Entre els intèrprets del teatre a la ràdio en català hi havia veus històriques com les de Maria Matilde Almendros, Juan Manuel Soriano, Constantino Romero, Montserrat Carulla o Paquita Ferrándiz, i també d’actors i actrius aleshores més joves com Àngels Moll, Joan Pera, Carme Elias o Mercè Sampietro. A Sala 4 explicaran les experiències viscudes en alguns dels enregistraments.

Sala 4 està dirigit per Margaret Rius, amb realització d’Antonio Flores i Joan Melero, producció de Víctor Lòpez, i la participació de Paula Ginés i Maite Casado.