El 8 de setembre de 1979 va néixer Ràdio Arenys, convertint-se en la primera emissora local que es gestava després de la dictadura. Per celebrar el 40è aniversari, aquest dissabte organitza una festa, a la plaça de l’Església d’Arenys, amb un sopar popular i música en directe, entre d’altres. La celebració està pensada perquè sigui un punt trobada entre aquelles persones que han format part de l’emissora municipal des de 1979 i els seus oients.

Ràdio Arenys va arrencar amb un informatiu conduït pel periodista Antoni Esteve, impulsor de l’emissora amb Toni Barrachina, Assumpció Maresma, Victòria Piany i Manel Sorribas. El mitjà va començar en un àtic de l’edifici més alt d’Arenys de Mar, amb un tocadiscos, un micròfon i una antena en una finestra.

L’emissora va crear un precedent: el 1980 una trentena d’ajuntaments van presentar una sol·licitud per posar en marxa una ràdio local, i actualment en són més de 200. Com moltes ràdios municipals, la d’Arenys de Mar ha estat cantera de periodistes: pels seus micròfons van passar Salvador Escamilla, Josep Maria Torrent, Montse Raya o Enric Sierra, que després van fer el salt a mitjans més grans.