El passat 23 de desembre, Ràdio Arrels va signar un conveni amb l’Ajuntament de Pedret i Marzà per instal·lar un estudi de producció radiofònic en aquesta població de l’Alt Empordà. L’emissora de la Catalunya Nord espera que aquest pas sigui l’inici d’una “futura” Ràdio Arrels Empordà.

De moment, des de l’estudi de Pedret i Marzà es facilitaran produccions a la ràdio nord-catalana en el marc d’un projecte transfronterer cofinançat pel Consell General dels Pirineus Orientals, el qual té per objectiu “enfortir el coneixement mutu” a banda i banda de la serra de l’Albera.

Al juny, Ràdio Arrels i Foresterra ja van signar un conveni de col·laboració per endegar un projecte radiofònic per difondre els valors del territori des d’un vessant social i potenciar tota classe de projectes transfronterers. Des d’aleshores, s’havien enregistrat alguns continguts en un estudi de Vilajuïga. Ara, però, el centre d’operacions del projecte s’ha traslladat a Pedret i Marzà.

L’objectiu final és posar en marxa una ràdio perquè les emissions de la Catalunya Nord s’escoltin a través de les ones hertzianes a l’Empordà i viceversa.