Ràdio Cambrils ha estrenat un pòdcast que va dirigit a la comunitat ucraïnesa que s’ha hagut d’exiliar per la invasió de Rússia. El pòdcast està fet en ucraïnès i la seva responsable és Olena Shustova, una periodista que viu a Cambrils des de que va esclatar la guerra.

El projecte neix amb la intenció de proporcionar informació d’utilitat a tots els ucraïnesos i ucraïneses que es trobin a Catalunya i Espanya. Es tracta d’un programa d’entre 10 i 15 minuts, centrat en un tema concret. En el primer capítol, Shustova explica quins són els tràmits que s’han de seguir per poder quedar-se a residir a l’Estat.

L’espai es titula Українка в Іспанії: допомога через війну, que es pot traduir com a Ajuda per als ucraïnesos que són a Espanya per la guerra. A l’agost hi haurà un nou episodi i a partir de setembre tindrà una periodicitat quinzenal, tot i que la seva continuïtat està subjecte a l’evolució del conflicte bèl·lic i la situació personal de Shustova.

Olena Shustova treballava a UATV, una televisió ucraïnesa d’àmbit estatal, quan es va iniciar la invasió de Rússia. La periodista, la seva filla i el seu gat van poder fugir del país els primers dies de la guerra i es van establir a Cambrils. A través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, Shustova va conèixer l’existència de Ràdio Cambrils, i després d’una trobada entre ambdues parts es va gestar la col·laboració.