El 28 d’octubre de 1994, es va inaugurar formalment Ràdio Estel amb un acte presidit per l’aleshores arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles, i amb la presència de qui en aquell moment era president del Parlament, Joan Rigol. 20 anys després, l’emissora celebra l’efemèride i dóna veu a diferents persones que d’una manera o altra hi han estat vinculades, i a gent que se sent propera a l’esperit i la personalitat del mitjà.

Ràdio Estel recorda que està vinculada a l’Església a través de la Fundació Missatge Humà i Cristià, de l’Arquebisbat de Barcelona, i que alhora és un mitjà obert a la societat catalana “sensible a acollir les propostes de l’humanisme cristià i plural en l’aspecte social, polític i religiós”.

L’emissora també destaca que el panorama ha canviat des que es va crear, i que ara “viu el present i mira el futur amb la voluntat de continuar al servei de la nostra societat des d’una opció fidel a les arrels i oberta a la diversitat”.

Al llarg de la seva història, per Ràdio Estel han passat veus com Òscar Dalmau, Marta Cailà, Joan M. Pou, Xavier Puig, Helena Garcia Melero, Tomàs Molina, Txell Barrionuevo, Dr. Joan Corbella, Ramon Castelló, Miquel Murga, Francesc Rosaura, Quim Morales, Eduard Berraondo o Marta Torné, entre molts altres.