L’emissora catòlica Radio María està negociant amb la Cadena SER la compra de tres freqüències de la FM a Barcelona, Girona i Lleida amb l’objectiu de regularitzar les seves emissions a Catalunya, segons informava l’Ara el passat dimecres. Un cop tancada l’operació, pendent d’alguns serrells, segons el diari, l’emissora hauria d’atendre el preceptiu informe del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).

Actualment Radio María emet sense llicència a Barcelona (106.3 de la FM), Mataró (94.2), Terrassa (106.4), Girona (99.2), Tarragona (99.5) i Lleida (94.9). L’emissora, creada el 1982 a la parròquia d’Arcellasco d’Erba, província de Como (Milà, Itàlia), es va estendre a diversos països durant els anys 90, arribant a l’Estat el 1999.

Segons l’Ara, la possible arribada de Radio María a Catalunya ha provocat inquietud entre alguns sectors de l’Església catalana, que compta amb Ràdio Estel. De fet, Radio María va causar-li interferències a Barcelona quan aquesta emetia a través del 106.4 en lloc del 106.3 actual (Ràdio Estel ho fa al 106.6), motiu pel qual la Generalitat va incoar-li un expedient sancionador.