La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana patrocinarà el microespai En una paraula de Ràdio Nou, que té per objectiu “divulgar el bon ús de la llengua valenciana entre els ciutadans”. Així ho van acordar aquest dimarts en un conveni subscrit pel conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, i el director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), José López Jaraba.

Segons aquest darrer, el nou espai “encaixa en la filosofia de la cadena i és la millor forma de posar en pràctica la Llei de Creació de RTVV que assenyala, entre els deures de l’ens, fomentar i protegir l’ús del valencià”.

Per la seva banda, Font de Mora va destacar que “totes les actuacions que fem en este sentit són importants, ja que la llengua és la nostra principal senya d’identitat, i el fet intentar arribar per tots els mitjans a un ús correcte és fonamental”.

Els microespais tindran una duració d’un minut i s’emetran diàriament en tres ocasions durant la programació de Ràdio Nou, des de desembre del 2010 a febrer del 2011 i de juny a desembre del 2011.

En una paraula oferirà informació sobre el “bon ús” de determinades paraules i frases, donarà a conèixer expressions oblidades, i presentarà recursos per “enriquir i matisar” les idees expressades en valencià.