Tongada de nomenaments a RTVE Catalunya. Rafael Lara Mariscal ha estat designat nou director de l’àrea d’informatius, responsabilitat que ja havia exercit entre 2016 i 2020. El periodista relleva Rosa Maria Quitllet, qui ha estat en el càrrec poc més d’un any.

La trajectòria professional de Lara ha estat lligada pràcticament a RTVE: va iniciar la seva carrera a la redacció d’esports i al canal Teledeporte i després va passar per l’àrea de societat i la de política i economia, de la qual en va ser subdirector. De 2008 a 2016 va ser subdirector d’informatius de RTVE Catalunya, i el darrer any l’ha dedicat a l’impuls dels continguts digitals de la corporació.

La periodista Marta Ribas Barquet és la nova subdirectora d’informatius de TVE Catalunya. Vinculada a RTVE des del 2000, actualment era redactora especialitzada en salut dels serveis informatius. Anteriorment Ribas ha estat adjunta a l’edició de L’informatiu migdia els anys 2017 i 2018, i des d’aquell any fins al 2020 va assumir-ne la presentació.

Així mateix, Sonia Urbano Carrillo de Albornoz assumeix la subdirecció d’informatius de RNE Catalunya. Vinculada a l’emissora pública des de 1999, ha treballat en programes com No es un día cualquiera, España directo o El ojo crítico. Actualment era l’editora de l’inforamtiu Edició migdia.

La periodista Anna Cler Perarnau ha estat nomenada subdirectora de gestió de RTVE Catalunya. Cler ha desenvolupat bona part de la seva carrera a TVE, on es va incorporar el 1987, i ha estat presentadora, redactora, directora i productora executiva de diferents programes. També ha estat directora de comunicació en diferents etapes, coordinadora de continguts del 50 aniversari, i de 2016 a 2020 directora de producció de programes. Actualment dirigia i presentava el programa d’entrevistes Noms propis.

Per la seva part, la periodista Laura Folguera Ortega ha estat designada directora de producció de programes de TVE Catalunya. La periodista es va iniciar a la cadena pública com a redactora d’El escarabajo verde el 1999, i des d’aleshores ha treballat a l’àrea de programes i informatius de RTVE Catalunya. El 2016 va dirigir el magazín Tips i des del 2017 ha estat coordinadora de La 2 a Catalunya.

Finalment, Marta Càceres Pratsavall és la nova responsable de comunicació de RTVE Catalunya. La periodista està vinculada des de 2006 a TVE, on ha estat presentadora, redactora i guionista en diferents programes d’informació i entreteniment, com Leonart o Repor. Durant les últimes deu temporades ha presentat Para todos La 2, el magazín social de la segona cadena.