El PP portarà al Congrés de manera “immediata” la reforma legal necessària per introduir “nous models de gestió” de les televisions públiques. Així ho va assegurar aquest dilluns Mariano Rajoy durant el seu discurs d’investidura, durant el qual va assegurar que és “absolutament prioritari” reformar el model de les televisions públiques per reduir la despesa.

Aquesta revisió és una mesura contemplada en el seu programa que obre la porta a l’entrada de participació privada a les televisions públiques. Com aleshores, aquest dilluns Rajoy no va concretar en què consisteix exactament la reforma.

A banda, el nou president espanyol també va avançar que, en un període màxim de tres mesos, es renovaran els sis dels onze membres del consell d’administració de RTVE que porten des del gener del 2010 amb el mandat caducat.  Sobre la possible integració de l’agència Efe dins l’ens, Rajoy no en va dir res.

La UTECA ho celebra

Com era d’esperar, la reforma del model de les televisions públiques és ben vista per les privades. El president de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA), José Miguel Contreras, va assenyalar que en la propera junta directiva s’analitzaran les paraules de Rajoy per oferir una posició oficial. Amb tot, com era d’esperar, ja va avançar que les televisions privades estan d’acord amb la reforma perquè les públiques redueixin els seus “elevats i injustificats costos operatius”.

Contreras també va titllar d’“obsolet” l’actual model públic de televisió, i va posar-se a disposició del Govern per aportar idees i buscar “camins de consens”.