La comissió executiva de la Fundació Universitària Balmes ha aprovat nomenar el periodista Ramon Besa i Camprubí doctor honoris causa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. La proposta, realitzada per la Facultat d’Empresa i Comunicació, vol “reconèixer un dels periodistes esportius de referència de la premsa escrita d’aquest país vinculat i compromès amb el territori”.

L’acte d’investidura tindrà lloc el 20 de juny, a les 12 h, a l’Aula Magna de la UVic. La padrina de l’acte serà la degana de la FEC, Elisenda Tarrats, i el vicedegà, Xavier Ginesta, s’encarregarà de la laudatio.

Ramon Besa actualment és redactor en cap d’esports del diari El País a Catalunya, col·labora Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, i també és professor de Periodisme a la Universitat Ramon Llull. Anteriorment havia estat cap d’esports del diari Avui (1979-1986) i redactor fundador d’El 9 Nou.

Al llarg de la seva trajectòria, Besa ha estat distingit amb el Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme (2000), el Premi Quim Regàs de Periodisme (2008), el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán (2009) i la Medalla de Bronze al Mèrit Esportiu del Consell Superior d’Esports (2013).