Aquest divendres el Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha lliurat la cinquena edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual a estudiants universitaris i de grau superior en comunicació pels seus treballs en el món de la ràdio i la televisió. Enguany, el premi d’honor ha recaigut en el periodista Ramon Colom per la seva dilatada carrera a TVE i per la defensa de la qualitat dels mitjans públics.

En aquesta edició, el premi Miramar en la categoria de ràdio l’ha guanyat el projecte Equipaments culturals autogestionats: les ocupacions, dels alumnes del TecnoCampus de Mataró, mentre que el Miramar de Televisió ha estat pel documental Lligats a la mar, dels alumnes de l’Institut Pere Martell de Tarragona.

En la seva intervenció, Ramon Colom ha animat als estudiants a ser “exigents” i a buscar “allò que no està al pla d’estudis”. “Vull animar-vos a tots, feu-vos forts, sigueu valents, perquè nosaltres, la resta de la societat, us necessitem”, ha afegit Colom.

Els guardons, dotats amb 2.000 euros i un període de pràctiques als mitjans de RTVE a Catalunya, tenen per objectiu “mantenir viu l’esperit emprenedor, experimental i innovador que ha caracteritzat” el centre de producció de Sant Cugat; promocionar i difondre aquests valors entre els estudiants, i facilitar el descobriment de nous talents.