El setè congrés del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), celebrat dissabte, va reescollir Ramon Espuny com a president per quatre anys més. En aquest nou mandat, la junta executiva s’ha reduït a set membres, cadascun dels quals dirigirà macroàrees que cobriran diferents responsabilitats. A banda d’Espuny, la junta està formada per Quico Ràfols, Pilar Gonzalo, Vicent Canet, Joan Puig, Elena Tarifa i Ricard Checa.

A nivell organitzatiu, l’SPC ha substituït el consell directiu –que era el màxim òrgan entre congressos– per l’assemblea anual que farà balanç de l’actuació de l’executiva, i també per un consell general de lliure adscripció –tot i que ratificat pel congrés– on es podrà reflexionar sobre l’orientació del sindicat. També s’ha elegit la comissió de garanties, que passarà a anomenar-se comissió social i que podrà tenir competències en l’àmbit de la participació de l’afiliació.

Solidaritat amb les mobilitzacions de treballadors

Durant el congrés, el Sindicat de Periodistes va debatre l’agreujament de la situació laboral dels professionals de la informació, així com la nova situació creada arran de la crisi, amb nombrosos periodistes expulsats del mercat laboral que han de buscar nous territoris d’ocupació.

A més, es van aprovar mocions de solidaritat amb les mobilitzacions dels treballadors de l’ACN, Catalunya Ràdio i TV3 contra les retallades de pressupost, així com amb els de la rotativa del grup Zeta i dels diaris El Periódico i Sport, que van fer diverses vagues davant l’amenaça de tancament de la planta.