El sotsdirector general de Banc Sabadell, Ramon Rovira, ha assegurat que va rebutjar dirigir TV3 per l’oposició que va rebre des de dins de la cadena. “Malgrat que encara ningú sabia el model amb el qual volíem treballar, perquè no vaig tenir ocasió ni de poder-lo explicar, em vaig trobar des del minut zero amb una campanya brutal de desqualificacions i de comentaris absolutament falsos, d’interessos suposats que jo podia tenir en aquesta mateixa casa [en referència a RAC1]”, alguns dels quals des de l’anonimat de la xarxa, i d’altres de persones amb representació dins de la cadena, ha denunciat a El món a RAC1.

Davant d’aquesta situació, Rovira ha assegurat que va veure que no podria dur a terme els seus plans, motiu pel qual era millor renunciar. Amb tot, s’ha mostrat convençut que hi havia “una majoria silenciosa” dins TV3 que li donava suport, tot i que ningú s’havia manifestat en aquest sentit.

El periodista també ha assegurat que li va costar convèncer-se d’acceptar el càrrec, però que, un cop ho havia fet, va tirar endavant i va persuadir gent de la casa per sumar-se al projecte. Per això, ha dit, el renunciar-hi ha estat “francament dolorós”.

Rovira ha insistit en el fet que, després de la “campanya a mata-degolla”, havia renunciat al càrrec per responsabilitat, ja que veia que es trobaria “tants pals a les rodes” que farien impossible portar a terme el seu projecte, i, segons el seu parer, calia teixir un gran nombre de complicitats dins de la casa.

Va negociar que no hi hauria acomiadaments

El sotsdirector general de Banc Sabadell ha reconegut que es va estar “molt a punt” de tancar el tracte, malgrat quedaven alguns serrells pendents de resoldre, i que estava disposat a dirigir TV3 tot i perdre-hi diners, desmentint alguna veu que havia apuntat el salari com a causa de la renúncia. El periodista també ha negat que el motiu fos la seva negativa a redimensionar TV3, com havien assenyalat la majoria de mitjans. De fet, Rovira ha afirmat que havia pactat que no hi hauria acomiadaments.

Amb tot, ha reconegut que, en les converses mantingudes amb el president de la CCMA, Brauli Duart, sí s’havia parlat que segurament hi hauria d’haver “algun reajust” en les condicions laborals que s’han de pactar en el conveni col·lectiu.

Més concretament, Ramon Rovira ha assegurat que si li haguessin proposat acomiadaments s’hagués negat a “entrar a dintre amb la destral”, perquè creu que no s’ha de fer i perquè no és el seu “estil”, ni ell “la persona adequada” per dur-ho a terme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram