La formació encapçalada per Joan Carretero, Reagrupament Independentista, va presentar aquest dimecres un recurs davant la junta electoral contra els criteris establerts per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per a la cobertura de la campanya electoral, limitada a la representació parlamentària dels partits. Reagrupament considera que aquests criteris “violen el respecte al pluralisme polític, el respecte al pluralisme social i la neutralitat informativa dels mitjans”.

En el recurs, RCat recorda que la normativa determina que els poders públics de Catalunya han de garantir que “els electors rebin dels mitjans de comunicació una informació veraç, objectiva, neutral i respectuosa del pluralisme polític sobre les candidatures que concorren en els processos electorals”. Reagrupament considera que aquesta garantia queda en entredit a causa del sistema de blocs electorals establerts per als mitjans públics.

RCat també critica “la falta de neutralitat política” de les persones que han decidit els criteris de la CCMA. Segons Roger Granados, advocat i representat del partit, aquests criteris estan compromesos perquè 11 dels 12 membres del consell de govern de l’ens són militants de formacions polítiques que es presenten a les eleccions.

Per a Granados, cal una “regeneració democràtica” de la CCMA, motiu pel qual va demanar a la junta electoral que deixi sense efecte els criteris de la Corporació. A més, va exigir la cobertura informativa de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya informació de totes les activitats que faci el partit durant la campanya.