Les mobilitzacions per commemorar l’1 d’octubre van deixar algunes escenes a Barcelona i Girona en què diversos professionals de la informació (de TVE, Antena 3, Telecinco, Telemadrid) van ser sabotejats, increpats i/o assetjats mentre feien la seva feina.

“N’estem farts d’haver de demanar permís per fer la nostra feina en condicions! Prou agressions als periodistes, siguin del mitjà que siguin, i vinguin d’on vinguin”, va denunciar el Col·legi de Periodistes de Catalunya. “Reclamem a tota la ciutadania a respectar la feina dels professionals de la informació. La independència periodística no pot estar amenaçada per cap coacció ni agressió”, va reiterar.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya també va rebutjar les intimidacions als professionals que informaven durant l’aniversari de l’1-O. “Les agressions a periodistes, de qualsevol mitjà, són inadmissibles”, va piular. Més específica va ser la secció sindical de TV3: “Cap intimidació, cap assetjament, cap insult, cap agressió als informadors i informadores. Justament la majoria informen del que passa, cosa que els manifestants haurien d’agrair. Si s’està en desacord amb la línia d’un mitjà, els responsables no són a peu de carrer”, va assnyalar en un tuit.

Des del consell professional de TV3 també es van solidaritzar amb els seus companys d’altres mitjans: “Condemnem sense reserves l’assetjament a què han estat sotmesos a les manifestacions en commemoració de l’1-O. Deixeu-nos treballar. Llibertat d’expressió i d’informació”. En la mateixa línia es va pronunicar el comitè d’empresa de TV3: “Intolerable que descontrolats insultin i sabotegin treballadors dels mitjans de comunicació”, va denunciar via Twitter.

El Col·legi de Periodistes també va recordar de nou el manifest Prou pressions i agressions als professionals de la informació, impulsat el desembre de 2017 en resposta als episodis d’insults, amenaces, coaccions i/o agressions patides per diversos professionals, i també a les ingerències dels poders públics.