El Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona ha decidit no admetre a tràmit la querella que el candidat a l’alcaldia de Badalona del Partit Popular, Xavier García Albiol, va presentar contra El Triangle per suposades injúries. Aquestes s’haurien produït en el número 1.004 de la publicació, que va sortir a la venda el passat 22 de febrer, amb García Albiol a la portada sota el títol d’El gran impostor, i on s’informava de diverses circumstàncies relacionades amb els negocis familiars del popular i el seu entorn familiar. La querella anava destinada contra l’empresa editora del setmanari; el seu editor, Jaume Reixach, i l’autor de la informació.

“Perles periodístiques”

Segons informa El Triangle, per als advocats de García Albiol les informacions publicades eren “un relat de falsedats i mitges veritats amb l’única intenció d’injuriar greument i denigrar la imatge pública [del querellant], especialment de cara a les eleccions del maig de 2011”.

En la demanda, també asseguraven que “les perles periodístiques que publica El Triangle com a suposades impostures no són més que una mera excusa per publicar una portada injuriosa i denigrant per al senyor García Albiol”.

Per al setmanari, però, amb la decisió del jutge queda acreditat que tots els detalls continguts en la informació eren extrets d’informacions públiques obtingudes a través del Registre Mercantil.

Segons informa El Triangle, en la demanda de conciliació prèvia a la interposició de la querella –celebradasense acord el 18 d’abril–, García Albiol havia reclamat una indemnització de 50.000 euros “d’acord amb la difusió del mitjà, l’eco mediàtic a nivell nacional i el dany ocasionat a una figura pública” .