Representants de la campanya Reciprocitat ara! van reunir-se el passat dimecres amb Pere Rostoll, director general de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana, per demanar que es faci efectiva “sense més retards” la reciprocitat dels mitjans de comunicació audiovisuals en català.

Fruit de la trobada, han demanat mantenir una reunió conjunta amb el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat, per plantejar una solució tècnica viable per a la reciprocitat. Els representants de Reciprocitat ara! consideren que és possible “arribar a una solució tècnica, tal com han fet els governs de les Illes Balears i de Catalunya”, i que “cal demostrar la voluntat”.

En nom de la Presidència de la Generalitat, Pere Rostoll ha reconegut que “la voluntat política favorable a la recepció”, però ha assenyalat “la dificultat tècnica d’utilitzar els canals de l’anomenat múltiplex digital gestionat per la Generalitat Valenciana”.

Per part de la Direcció General de Tecnologies de la Informació de la Generalitat es considera que ara mateix hi ha una “ocupació màxima recomanada” dels canals de TDT.

Això implica, segons el portaveu de la institució, que el Govern espanyol hauria de concedir un segon múltiplex de TDT a la Generalitat Valenciana per a poder fer efectiva la recepció de la resta dels mitjans en llengua pròpia.

Des de Reciprocitat ara! reclamen que es recuperi la recepció de TV3 i Catalunya Ràdio, que es pugui veure IB3 al País Valencià, i que la ràdio i televisió d’À Punt arribi amb tota normalitat a Catalunya i les Illes Balears.