El jurat de la sisena edició del Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida ha fet públics els treballs guanyadors d’enguany. En la categoria de premsa escrita, el jurat ha guardonat La guerra en femení, de la periodista Neus Martí Llurba, publicat el 16 de desembre de 2012 al suplement Lectura del diari Segre.

A més, s’han concedit sengles accèssits a dos articles publicats a la revista Dones Dossier, en l’edició de l’estiu 2012, sobre el paper de les dones periodistes en els mitjans europeus i l’actual precarietat laboral d’aquesta professió, especialment per a les dones.

En la modalitat audiovisual, el guardó se l’ha endut Dones admirables, d’Aurora Anton Morales, emès per la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) el març de 2012. A banda, el jurat ha fet una especial menció a “la sensibilitat i la implicació” de les cadenes locals en el compromís d’elaborar reportatges amb perspectiva de gènere, enfront de les grans cadenes televisives “que es mouen més per criteris comercials”.

Quant a la nova categoria de mitjans digitals, el premi ha estat per al reportatge escrit La suave batalla del velo, de la periodista Ana Torres Garijo, publicat el 26 de setembre de 2012 Fronterad. En aquest cas, destaca que es tracta d’una revista digital “molt activa” que promou el periodisme narratiu i social.

Finalment, en la categoria de fotoperiodisme s’ha distingit Mikel Aristregi Prieto per tres de les imatges (Experiències, Mare i filla i Miliciana) incloses en el reportatge fotogràfic La guerra en femení.

Els guardons, dotats amb 1.500 euros per a cadascuna de les categories, es lliuraran el 12 de març en un acte al Saló de Plens de la Paeria en el marc dels actes en motiu del Dia Internacional de les Dones.

El Premi Mila per a la Igualtat de Gènere té com a objectiu distingir els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits. El convoquen la Regidoria de Drets Civils, Cooperació  i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i la demarcació lleidatana del Col·legi de Periodistes per animar els/les periodistes a prendre consciència sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere.

Enguany el jurat estava format per per M. Rosa Ball, regidora de Drets Civils, Cooperació  i Igualtat (presidenta); Josep Lluís Cadena, president de la demarcació de Lleida del CPC; Marta Corcoy, periodista de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Cristina Rodríguez, del Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED) de la UdL; la periodista Carme Rosell, i Isabel Hornos, tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació  i Igualtat.