El Govern d’Andorra ha lliurat aquest dilluns la 23a edició dels Premis Pirene de periodisme interpirinenc, que enguany ha distingit treballs del canal 33, i les revistes El Temps i El Mundo de los Pirineos.

En concret, en la categoria de mitjans audiovisuals (dotada amb 3.000 euros) s’ha premiat la sèrie Tatuats pels Pirineus, d’Eva Clausó, emesa pel canal 33 entre octubre i novembre de 2017. El jurat ha considerat que aquests reportatges s’ajusten a l’esperit del guardó, ja que “tracten aspectes del Pirineu a través de persones i espais amb un relat fresc i un estil propi”.

Per la seva part, en la modalitat de premsa escrita (dotada amb 3.000 euros) s’ha distingit el reportatge 1993-2018 La revolució andorrana, de Ricard Poy, publicat a la revista El Temps el passat març. El jurat ha valorat que l’article “ofereix un enfocament diferent i una anàlisi sintètica i entenedora per al gran públic per donar a conèixer la història i l’evolució d’Andorra des de l’aprovació de la Constitució”.

En aquesta categoria també es guardona un treball que faci especial incidència en la temàtica mediambiental o de sostenibilitat (dotat amb 1.500 euros), que en aquesta ocasió ha estat per al reportatge Limnopirineus, recuperar la naturaleza perdida, d’Argiñe Areitio, publicat a la revista El Mundo de los Pirineos. El jurat ha apreciat “la divulgació d’una temàtica poc coneguda d’un projecte pirinenc per a la conservació de les zones humides d’alta muntanya”, així com la “gran qualitat” d’il·lustracions i fotografies.

Enguany als guardons s’havien presentat 14 treballs, 12 en la categoria de premsa escrita i dos en la d’audiovisual. El jurat dels 23ens Premis Pirene estava format per Xavier Palma, Ester Pons, Univers Bertrana i Natàlia Rovira.

Els premis estan convocats pel Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística i el Gabinet de Comunicació del Govern d’Andorra amb l’objectiu de promoure un coneixement millor de la realitat pirinenca en tots els seus vessants. Hi poden optar els treballs periodístics elaborats en qualsevol llengua d’ús del Pirineu: català, francès, castellà, basc, aragonès, occità o aranès.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram