La policia militar egípcia reté dos equips del programa 30 minuts de TV3. Són un total de sis persones, encapçalades pel director del programa, Eduard Sanjuán, juntament amb Mireia Pigrau, Sandra Rierola, Lluís Jené, Walter Ojeda i Roser Oliver.

Segons explica el 3cat24, estaven gravant en un terrat a un barri del Caire quan una patrulla els ha vist, els ha aturat, els ha ficat en dos vehicles militars i se’ls ha emportat fins a una caserna o comissaria d’un altre barri de la ciutat.

Posteriorment, els serveis informatius de Televisió de Catalunya han aconseguit parlar amb ells i han explicat que eren en un autobús, amb els ulls embenats, juntament amb altres detinguts. A través del Twitter, els responsables del programa han assegurat que els detinguts estan bé i que segurament els alliberaran en breu.

Els aldarulls que s’estan produint des d’aquest dimecres al migdia al voltant de la plaça Tahrir del Caire ja no se centren només entre partidaris i detractors del règim de Hosni Mubàrak, sinó que cada cop més incorporen la premsa. Grups partidaris del president intenten forçar una apagada informativa: assetgen l’hotel on s’allotgen els periodistes i intenten impedir que facin la seva feina i enviïn les cròniques.

Els professionals han rebut cartes a les seves habitacions d’hotel on se’ls commina a mantenir-se dins les habitacions i no sortir a la finestra, o a no dir el nom de l’hotel on s’allotgen, no fer fotos ni gravar al carrer. En el cas d’incomplir alguna d’aquestes ordres, diu la circular, seran expulsats del país.

Els periodistes internacionals tenen moltes dificultats per poder desenvolupar la seva feina amb normalitat, ja que els partidaris del règim els increpen, i els detenen. A banda dels periodistes de TV3, se sap que també hi ha detinguts professionals del New York Times, la revista Time, la CNN, el Washington Post, Al-Jazeera i la televisió sueca.

Font: 3cat24