La publicació digital Revista de Letras, editat per Lladó Comunicació, inaugura la seva Escola de Periodisme Cultural amb un curs online que ofereix especialització, eines digitals i orientació pràctica. La formació començarà a l’octubre i finalitzarà el juny del 2013.

Aquest projecte de formació online, realitzat en col·laboració amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, té per objectiu oferir “un equilibri entre un marc teòric de qualitat, redactat per experts en cada matèria, i ensenyar tots els instruments necessari per professionalitzar-se en un entorn en el que la xarxa és protagonista”, en paraules d’Albert Lladó, director acadèmic de l’escola.

El curs de Revista de Letras, canal de llibres de LaVanguardia.com, abasta diferents camps, des de les noves influències als formats de les peces informatives, passant pel periodisme digital o les opcions professionals, els quals permetran als alumnes obtenir una panoràmica de l’especialització.

Per a José A. Muñoz, director de Revista de Letras i coordinador del curs, és important “que la formació sigui pràctica i que obri el camí perquè els alumnes puguin adaptar-se al nou paradigma que ja està en marxa”. Segons el periodista, quan es reactivi l’oferta laboral, una de les primeres condicions que es demanaran és “que els candidats puguin redactar per al web i sàpiguen utilitzar aplicatius i gestors de continguts per a nodrir les edicions digitals. Ja no hi haurà distinció entre periodista off i online”.

A més de les unitats didàctiques, redactades en exclusiva per al curs de periodisme cultural, el campus virtual inclourà un fòrum i sessions de xat amb professionals que participaran en trobades amb els alumnes, que cada tres setmanes realitzaran un exercici que podrà ser publicat en Revista de Letras.